Tuintips - Tijd voor bloembollen! - Tuinplantenbezorgd.nl
Ruim assortiment tuinplanten en bomen
Voordeel & kwaliteit
Bezorgd tot in de tuin
Beplantingsplan & aanplantservice
4.7/5 tm-google
Tijd voor bloembollen!

Tijd voor bloembollen!

minuten lezen
Een van de eenvoudigste, maar meest lonende manieren om jouw tuin tot leven te brengen, is door bloembollen te planten. Maar hoe gaat dat in zijn werk? Lees meer >

Een van de eenvoudigste, maar meest lonende manieren om jouw tuin tot leven te brengen, is door bloembollen te planten. Of je nu een doorgewinterde tuinier bent of gewoon je groene vingers wilt uitproberen, het planten van bloembollen is een heerlijke bezigheid die je tuin omtovert in een kleurrijke oase.

Waarom bloembollen?

Bloembollen komen in allerlei vormen, maten en kleuren, en ze zijn de belichaming van de lente. Maar ook in het najaar zorgen bloembollen voor een vrolijk effect. Ze zijn gemakkelijk te planten, vereisen minimale zorg en belonen je elk jaar opnieuw met een spectaculair schouwspel. Bovendien zijn de meeste bloembollen meerjarig, wat betekent dat je je investering elk seizoen terugziet. Denk aan tulpen, narcissen, hyacinten, sierui en krokussen - ze zorgen stuk voor stuk voor een feest voor het oog.

Tulp

De ideale planttijd

De beste tijd om bloembollen te planten is in het najaar. Dit geeft de bollen voldoende tijd om te wortelen voordat de vorst invalt, zodat ze stevig geworteld de lente in kunnen gaan. Zet je tuinset klaar en stof die handschoenen af, want het is tijd om jouw groene ruimte te verfraaien!

Hoe plant je bloembollen?

1. Kies de juiste locatie: Bloembollen hebben meestal behoefte aan een zonnige plek met goed doorlatende grond. Zoek een plek in jouw tuin waar je gedurende de dag voldoende zonlicht hebt.
2. Bereid de bodem voor: Zorg ervoor dat de aarde goed losgemaakt is. Meng de grond eventueel met compost om ervoor te zorgen dat de bollen voldoende voedingsstoffen krijgen.
3. Plant diepte en afstand: Een goede vuistregel is om de bollen dubbel de hoogte van de bol te planten. Voor de meeste bollen is dit ongeveer 10-15 cm diep. Zorg ervoor dat je voldoende ruimte tussen de bollen laat, meestal zo’n 5-10 cm.
4. Plaats de bollen: Plaats de bollen met de punt naar boven in het gat. Bedek ze voorzichtig met aarde en druk ze een licht aan.
5. Water geven: Zodra je de bollen geplant hebt, geef je ze een flinke slok water. Dit helpt om de wortels te vestigen. Bij droog weer kan een beetje extra water geen kwaad.

Sierui

Onderhoud

Na het planten is het onderhoud vrij simpel. Zorg dat de bollen voldoende water krijgen, vooral in droge periodes. Zodra de bloemen zijn uitgebloeid, is het belangrijk om het loof te laten staan totdat het verwelkt. Het blad voedt de bol voor volgend jaar. Knip het pas af als het helemaal bruin en dor is.

Creatieve combinaties

Experimenteer met het combineren van verschillende soorten bloembollen voor een prachtig en kleurrijk effect! Meng hoge en lage bollen, zoals tulpen en krokussen, of combineer verschillende kleuren voor een speels effect. Denk ook aan het gebruik van bloembollen in mythologische of seizoensgebonden composities.

Het mooiste aan het planten van bloembollen is de anticipatie van de bloei. Terwijl de maanden verstrijken, kun je niet wachten tot de eerste bloemen boven de aarde komen. En eenmaal in bloei, is het een waar genoegen om je tuin te zien transformeren. Elk bezoek aan je tuin voelt aan als een nieuw avontuur, vol kleur en geur. Dus waar wacht je nog op? Trek je tuinhandschoenen aan, ga naar buiten en maak van je tuin een prachtig kleurrijk spektakel met bloembollen! Vergeet niet om diverse soorten te kiezen voor een maximale bloei en geniet van deze heerlijke tuinactiviteit. Happy planting!

Bestel je bloembollen voordelig bij Tuinplantenbezorgd.nl. Bestel je alleen bloembollen, dan krijg je korting op de verzendkosten. Neem even contact op.