Tuinblog: De 10 mooiste najaarsbloeiende vaste planten - Tuinplantenbezorgd.nl
Ruim assortiment tuinplanten en bomen
Voordeel & kwaliteit
Bezorgd tot in de tuin
Beplantingsplan & aanplantservice
4.7/5 tm-google
De 10 mooiste najaarsbloeiende vaste planten

De 10 mooiste najaarsbloeiende vaste planten

minuten lezen
Geef je tuin dit najaar een kleurrijke boost met deze tien schitterende najaarsbloeiers die jouw tuin tot diep in de herfst zullen laten stralen!

De nazomer brengt een bijzondere magie met zich mee, wanneer de natuur langzaam overgaat in warme, gouden tinten. Terwijl veel planten hun bloei beëindigen, komen er andere vaste planten juist in volle pracht tevoorschijn. Hier zijn tien schitterende najaarsbloeiers die jouw tuin in de herfst zullen laten stralen!

Geranium Bloom me Away

1. Ooievaarsbek (Geranium 'Bloom me Away')

Deze prachtige zomer- en najaarsbloeier brengt een vrolijke paarse kleuraccent in je tuin. Het rijke groene loof en de veelzijdigheid van de Geranium Bloom me Away maken hem ideaal als bodembedekker of in borders.

Japanse anemoon (Anemone 'Honorine Jobert')

2. Japanse anemoon (Anemone 'Honorine Jobert')

Deze vaste plant bloeit van de late zomer tot de herfst en brengt een luchtige, elegante sfeer met zijn delicate witte bloemen. De Anemone 'Honorine Jobert' is een perfecte plant voor het aantrekken van vlinders en bijen.

Herfstaster (Aster alpinus 'Dunkle Schone')

3. Herfstaster (Aster alpinus 'Dunkle Schone')

Met zijn dieppaarse bloemen zorgt deze aster voor een prachtig herfstbeeld. Zijn laagblijvende groei maakt hem perfect voor rotstuinen en als randplant, waar hij mooi afsteekt tegen de herfstzon.

IJzerhard (Verbena bonariensis)

4. IJzerhard (Verbena bonariensis)

Zijn luchtige, paarse bloemen op lange stelen brengen hoogte en beweging in je borders. De Verbena bonariensis is een favoriet bij vlinders en andere insecten, en blijft bloeien tot ver in de herfst.

Vetkruid (Sedum hybride 'Karfunkelstein')

5. Vetkruid (Sedum hybride 'Karfunkelstein')

Dit robuuste vetplantje met roodbruine bloemen is winterhard en gedijt goed op drogere plekken. De bloemen van de Sedum Karfunkelstein blijven lang mooi, zelfs na het verwelken, en geven kleur aan je tuin tot in oktober.

Gele zonnehoed (Rudbeckia 'Goldsturm')

6. Gele zonnehoed (Rudbeckia 'Goldsturm')

Met zijn goudkleurige bloemen zorgt Rudbeckia 'Goldsturm' voor een levendig herfstbeeld. Hij bloeit tot de herfst en is gemakkelijk te verzorgen. De bloemen zijn ook ideaal voor boeketten.

Duizendknoop (Persicaria 'Darjeeling Red')

7. Duizendknoop (Persicaria 'Darjeeling Red')

Opvallende rode bloemen en weelderig loof maken de Persicaria 'Darjeeling Red' perfect voor schaduwrijke hoeken in je tuin. Hij bloeit tot laat in het najaar en houdt van vochtige omstandigheden, waardoor hij ideaal is voor natte randjes.

Zilverkaars (Cimicifuga 'Chocoholic')

8. Zilverkaars (Cimicifuga 'Chocoholic')

De bijna zwarte bladeren en hoge witte bloemen van de Cimicifuga 'Chocoholic' geven een dramatische touch aan je borders. Zijn zachte geur en unieke uitstraling maken hem tot een favoriet in herfsttuinen.

Prachtkaars (Gaura lindheimeri)

9. Prachtkaars (Gaura lindheimeri)

Ook wel bekend als 'winged butterfly', heeft de Gaura lindheimeri sierlijke bloemen in wit en roze die speels dansen in de wind. Hij bloeit lang en brengt een romantische sfeer in je tuin.

Dropplant (Agastache 'Blue Boa')

10. Dropplant (Agastache 'Blue Boa')

Met zijn blauw-paarse bloemen trekt Agastache 'Blue Boa' niet alleen bijen en vlinders aan, maar voegt hij ook hoogte en geur toe aan je tuin. Hij bloeit van de zomer tot in het najaar.

Geniet van een kleurrijk najaar

Met najaarsbloeiers voeg je niet alleen kleur toe aan je tuin in de herfst, maar creëer je ook een onderhoudsvriendelijke en insectvriendelijke omgeving. Geef je tuin dit najaar een kleurrijke boost en laat de magie van de nazomer en herfst je tuin betoveren!

Bij Tuinplantenbezorgd.nl vind je een ruim assortiment najaarsbloeiers. Bekijk ook eens ons borderpakket Najaarsbloeiers of Borderpakket Zomer-Nazomer.

Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergen Meer over cookies »